EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пощите ще проверяват всички пратки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пощите ще проверяват всички пратки

mail17:50 | 02.06.2011прегледи 729 коментарикоментари 0


Всички 96 пощенски оператори трябва да изградят структура по сигурността и да проверяват с технически средства пощенските пратки. Това предвижда проект на нова Наредба за изискванията за пощенската сигурност, който е публикуван на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Според действащата наредба тези изисквания се отнасят само за пощенски оператори със задължение за извършване на универсалната пощенска услуга.
Наредбата на МТИТС въвежда изисквания към пощенските оператори, които приемат, пренасят, предават и доставят пари и ценни пратки да разработят съгласувано с компетентните държавни органи вътрешни инструкции за охраната и опазването им.
Охраната на паричните средства и ценните пратки ще се поеме от лицензирани частни охранители по реда и условията на Закона за частната охранителна дейност. Към настоящия момент това задължение е вменено на пощенските оператори.
Наредбата ще синхронизира българската нормативна уредба с новото тълкуване на Европейския съюз и Всемирния пощенски съюз за сигурността, като основен елемент от качеството на пощенската услуга.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159