EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пощенски оператори в ЮИЕ в обща група

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пощенски оператори в ЮИЕ в обща група

mail06:50 | 25.10.2015прегледи 1023 коментарикоментари 0


„Български пощи” ЕАД и още дванадесет пощенски оператори от Румъния, Турция, Македония, Албания, Кипър, Хърватска и др. подписаха меморандум за учредяване на „Стратегическа група на пощенските оператори от Югоизточна Европа”.

Подписването на Меморандума цели установяване на по-близки партньорски отношения между страните. Предстои да се проучват потенциални възможности за регионално развитие и да се насърчават двустранните отношения между държавите в групата по отношение на търговия, логистика, експлоатация. Общото сътрудничество ще помага за представяне на регионалните интереси пред международни органи и власти. В Меморандума се предвижда и взаимна помощ за осигуряване на финансиране, предоставяно от регионални, европейски и международни институции.

„Стратегическата група на пощенските оператори от Югоизточна Европа” ще бъде неформално причислена към PostEurop (Асоциация на публичните пощенски оператори в Европа). За постигане на своите цели тя ще поддържа отношения с други национални и международни асоциации и институции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg