EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пощенска банка – банка на ДКК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пощенска банка – банка на ДКК

mail15:40 | 26.01.2012прегледи 933 коментарикоментари 0


Държавната консолидационна компания (ДКК) приключи процедурата за избор на банка, в която да депозира 93 млн. лева до 30 май 2012 г. Процедурата е проведена в съответствие с утвърдените от МФ „Насоки за прилагане на добри практики при избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги от финансови или кредитни институции по смисъла на Закона за кредитните институции”.
В състезанието участваха 9 банки, които се съревноваваха по един количествен и три неколичествени критерия, свързани с годишния лихвен процент за срока на депозита, опита на кредитната институция и присъдения й кредитен рейтинг.

За победител бе избрана Пощенска банка (с правно име Юробанк И Еф Джи България АД). Всички участвали в процедурата банки демонстрираха опит в предоставянето на услуги на държавни компании и компании, работещи в сферата на придобиването, управлението и продажбата на дялове и акции. Пощенска банка предложи най-висок лихвен процент. Тя има присъден висок кредитен рейтинг. Финансовата институция има присъден дългосрочен рейтинг ВВВ с перспектива В в развитие и краткосрочен рейтинг А-2 от Българската агенция за кредитен рейтинг (третата по ред пълноправна рейтингова агенция, регистрирана в ЕС).
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg