EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поход на почитателите на електромобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поход на почитателите на електромобили

mail15:07 | 18.10.2023прегледи 350 коментарикоментари 0


Над 60 електромобила ще се включат в 400-километров поход по пътищата на България на 21 октомври, събота. Инициативата за похода е на българската общност на почитателите на електромобили и превозни средства, задвижвани от електрически ток, организирана чрез "ЮТюб" (YouTube) канала Car Life by Dani, съобщава Даниел Рангелов, който е организатор и собственик на канала.

Походът "EV Tour 400 Голямото премерване" тръгва в 9:30 ч. от паркинга на ИКЕА София и ще премине по маршрута София-Пловдив-Карлово-София. В посока Пловдив автомобилите ще пътуват по магистрала "Тракия", а в посока София - по Подбалканския път.

Програма на събитието и списък на участниците има на https://evtour.carlifebydani.com/.

Всички електромобили ще пътуват с еднакво темпо и ще зареждат на едни и същи станции по маршрута. Прецизно ще бъде замерен разходът на електрически ток на всеки от автомобилите и ще бъде съставена точна статистика за него, за скоростта на зареждане, както и за други основни показатели на електроколите при еднакви пътни и атмосферни условия.

Всички над 60 коли участници от различни марки и модели ще бъдат "чисти" електромобили, задвижвани единствено и само чрез електрически ток. Потвърдилите участие електромобили са от марките "Тесла", "Мерцедес", "Хюндай", "Форд", Бе Ем Ве, "Пежо", "Рено", "Шкода", "Ауди", "Нисан" и "Волво".

Колко харчат електромобилите, има ли достатъчно зарядни станции в България, може ли да се стигне до морето и обратно с електрическа кола, може ли електромобил да отвлече собственика си – тези и много други въпроси ще получат отговор по време на "EV Tour 400", посочват още организаторите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037