EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Потребителското доверие стабилно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Потребителското доверие стабилно

mail14:00 | 10.05.2012прегледи 286 коментарикоментари 0


През април общият показател "доверие на потребителите"  запазва януарското си равнище, показват данни на Националния  статистически институт.  Според оценките на потребителите има известна положителна  промяна във финансовото състояние на техните домакинства през  последните дванайсет месеца. Очакванията на живеещите в  градовете са тя да продължи и през следващите дванайсет месеца
за разлика от населението в селата, което е малко  по-песимистично настроено в сравнение с три месеца по-рано.  Общата оценка за бюджета на домакинствата се повишава с един пункт спрямо януари, като подобряването на семейните финанси в  сравнение с три месеца назад в по-голяма степен засяга селското  население /6,5 пункта увеличение на балансовия показател/. Мненията на потребителите за развитието на общата  икономическа ситуация в страната през последните дванайсет  месеца, както и очакванията за следващите дванайсет месеца, са  леко влошени спрямо предходното наблюдение.
По-неблагоприятни в сравнение с януари са и оценките за  изменението на потребителските цени през последните дванайсет  месеца, като инфлационните очаквания се запазват и за следващите дванайсет месеца /увеличение на балансовия показател с 3,6  пункта/. По отношение на безработицата преобладават  предвижданията, че ще има съкращаване на персонал и през  следващите месеци, но с по-умерено темпо /понижение на  балансовия показател с 3,1 пункта/ в сравнение с изразените  мнения през януари.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161