EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Потребителите искат платежни карти без такси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Потребителите искат платежни карти без такси

mail18:20 | 04.02.2021прегледи 505 коментарикоментари 0


На фона на пазарните тенденции за повишаване на таксите при финансовите операции, особено на място, потребителите искат платежните им инструменти да са освободени от такси. Проучване на EasyPay сред 634 анкетирани показва, че за 45% от хората най-важният показател за избор на платежна карта е липсата на такси. На второ място потребителите искат картата да е безконтактна, да не ходят в офис за заявка и съответно – получаване, на трето – да се издава бързо.

Нагласите всичко да се случва за кратко време и дистанционно са отражение на новата реалност, в която все повече сме принудени да получаваме стоки и услуги от разстояние. Резултатите показват, че потреблението на платежни карти за разплащане онлайн е все още е слабо – само 9% от хората ги използват за покупка на стоки и услуги. Прави впечатление обаче, че 52% от участниците най-често използват картите си за плащания на ПОС, а 21% от тях са над 60-годишна възраст.

Едва 9% заявяват, че използват карта за покупки в Интернет.

Пазаруването на стоки е основна операция, която потребителите извършват с карта (40%). На следващи позиции се нареждат онези, които използват картата, за да заплащат битовите си сметки онлайн (26%) и онези, които правят плащания на курсове,  абонаменти и др. от този вид (13%).

Данните от проведеното проучване също така показват, че 53% от анкетираните използват дебитната карта за теглене на суми в брой, а плащанията на ПОС терминал съставляват 34%.

Най-голяма популярност като масов финансов продукт имат дебитните карти (31%), следвани от разплащателните сметки (23%), кредитни карти (15%), депозити (11%) и потребителски кредити (11%).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg