EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Потвърден е рейтинг на В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Потвърден е рейтинг на В.Търново

mail13:06 | 06.01.2020прегледи 700 коментарикоментари 0


Община Велико Търново посрещна 2020 г. с потвърден подобрен кредитен рейтинг, съобщиха от пресцентъра на администрацията й, цитирайки данни от доклада на Българската агенция за кредитен рейтинг.
Независимото проучване и оценката подчертават финансовата стабилност и доброто ниво на местните приходи, а тези фактори насърчават привличането на инвестициите. Перспективата е оценена като стабилна. Спрямо средните нива за страната и стойностите за останалите областни градове, по редица разгледани показатели Велико Търново се позиционира много добре, се посочва в доклада на Българската агенция за кредитен рейтинг, се уточнява в съобщението на общината.
Положителните стойности по показателите "оперативен резултат", "инвестиционна дейност" и "нетен паричен поток", се очертават като тенденция. Собствените приходи се увеличават. Общината изпълнява множество проекти по европейски програми, като един от най-мащабните е този за интегриран градски транспорт на стойност над 11 млн. лв., са обобщенията в изследването.
Оценката отразява повишената икономическа активност във Велико Търново и общината, ниската безработица, ръста на инвестициите и на туризма, благоприятната демографска ситуация, доброто инвестиране на европейските средства.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888