EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Постигната сделка AA-Boeing

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Постигната сделка AA-Boeing

mail07:45 | 09.01.2020прегледи 502 коментарикоментари 0


"Американ Еърлайнс" (American Airlines Group Inc.) обяви, че е постигнала сделка с "Боинг" (Boeing Co) за компенсиране на нейни щети от принудителното приземяване на самолетите 737 Max през миналата година, предаде "Уолстрийт джърнъл".

Самолетният превозвач обаче не разкри условията по споразумението, като само заяви, че ще получи обезщетение в рамките на следващите няколко години. "Американ Еърлайнс" добави, че ще сподели 30 милиона долара от споразумението със своите служители посредством програмата си за 2019-а година за споделяне на печалбата, която се очаква да бъде разпределена през месец март.

Самолетите 737 Max остават спрени за полети по целия свят от миналия март насам след двете фатални катастрофи с този модел само в рамките на пет месеца, което причинява увеличаване на разходите на авиокомпаниите. Досега самолетостроителят "Боинг" е задели 6,1 млрд. долара за изплащане на компенсации на своите клиенти чрез микс от пари в брой, отстъпки и обезщетения в натура.

Принудително заземяване на тези самолети вреди на плановете за растеж на авиокомпаниите и им коства загуби от нереализирани приходи за стотици милиони долари. "Американ Еърлайнс" разполагаше с 24 самолет MAX в своя флотилия към момента на тяхното принудително спиране от полет, като до края на миналата година трябваше да разполага с общо 40 подобни самолета.

Компанията заяви, че това заземяване на машините 737 MAX ще намали нейните приходи за 2019 година с 540 милиона долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg