EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Португалия разшири програмата "златни визи"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Португалия разшири програмата "златни визи"

mail11:30 | 15.01.2019прегледи 681 коментарикоментари 0


Португалският парламент разшири програмата си за постоянно пребиваване за богати чужденци, като включи инвеститори, които влагат най-малко 500 000 евро в екологични проекти, предаде Ройтерс. Мнозинството депутати одобриха разширяването на схемата и отхвърлиха предложението на две крайнолеви партии за пълното й прекратяване. Тези програми със "златни визи" са критикувани от Брюксел, тъй като откриват възможност за корупция в страните от ЕС, които ги прилагат.

Управляващата Социалистическа партия не е давала индикации, че възнамерява да сложи край на програмата, която генерира стабилен приток на средства, главно в имоти от инвеститори извън ЕС - Северна и Южна Америка, Китай, Русия и Турция. Разширяването на програмата предвижда право на постоянно пребиваване да получат чужденците, които инвестират най-малко 500 000 евро (575 000 долара) в екоземеделие, екотуризъм, възобновяема енергия и други екологично насочени проекти, които допринасят за намаляването на въглеродните емисии. Сега съществуващата схема, която позволява свободно пътуване в Шенгенската зона, предлага постоянно пребиваване за инвестиции в имоти, създаване на технологични компании и откриване на нови работни места.

Други страни от Евросъюза, които имат такива програми, са Испания, Малта, Гърция и Кипър. ЕК ще публикува на 23 януари доклад, в който ще бъдат дадени насоки на страните членки как да управляват такива програми, включително и проверка на миналото на кандидатите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg