EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Португалия - още бюджетни съкращения иска ЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Португалия - още бюджетни съкращения иска ЕК

mail13:16 | 15.04.2010прегледи 708 коментарикоментари 0


Португалия може да се наложи да предприеме допълнителни стъпки в посока на съкращаване на бюджетния си дефицит в случай, че икономическите условия в страната се влошат, съобщава BBC, позовавайки се на предупреждение от Европейската комисия.
Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Оли Рен заяви, че плановете на Португалия за намаляване на бюджетните разходи са „амбициозни,” но по всяка вероятност ще трябва да бъдат разширени през тази година.
Преди месец в Португалия бяха приети мерки по намаляване на бюджетния дефицит, които включваха замразяване на бюджетните заплати и пенсии, припомня BBC.
Независимо от това са налице съмнения, че тези мерки не са достатъчни.
„Португалската програма за икономическо стабилизиране е амбициозна и е планирана да приключи до 2013 г. Въпреки това може да се наложи да бъдат въведени допълнителни мерки, особено ще се отнася за тази година, и ако рискът за макроикономиката и фискалното развитие се материализира,” заяви европейският комисар Рен.
Икономическият план на Португалия има за цел да намали бюджетния дефицит на страната до  8.3% през 2010 г. Правителството възнамерява до 2013 г. дефицитът да достигне 3% и да покрие нормите на ЕС.
Две седмици след приемане на бюджета за година, рейтинговата агенция Fitch понижи кредитния рейтинг на страната от AA до AA-, заради притеснения около високите нива на държавния дълг.
Инвеститорите са загрижени и за това как размерът на дълга на Португалия ще се отрази на останалите европейски страни.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167