EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Порошенко продължава да е шоколадов крал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Порошенко продължава да е шоколадов крал

mail14:40 | 02.11.2015прегледи 1046 коментарикоментари 0


Европейският съюз забрани доставките на украински сладкарски изделия, съдържащи ядки, съобщи заместник-министърът на аграрната политика по въпросите за европейската интеграция на Украйна Владислава Рутицкая, цитирана от вестник Kyiv Post. Забраната е свързана с бавната реформа на украинските власти, издаващи сертификати за съответствие.
„Сертификатите трябва да са подпечатани от хигиенно-епидемиологичната служба, но засега това не се случва, защото тези правомощия се прехвърлят към новата агенция, която все още не е започнала работа“, обясни Рутицкая.
Забраната също включва изделия на всички сладкарски фирми в Украйна, включително и на концерна Roshen, който принадлежи на президента на Украйна Петро Порошенко. Президентът на Украйна е единственият сред най-богатите украинци, който е увеличил състоянието си въпреки кризата в страната, съобщи АФП. Той бе обещал да продаде своите предприятия когато стана президент, но това не се случи. Богатството на Порошенко, който ръководи шоколадова империя, възлиза през май 2014 според изчисления на списание "Ново време" на 979 млн. долара, което е с 20% повече от предходната година. Това му позволява да прескочи три места нагоре в класацията на най-богатите украинци и да мине на шесто място. Украинският президент е собственик на фабриката за шоколад "Roshen", чийто пазарен дял не спира да нараства. Въпреки обещанията си той не се разделя с бизнеса си под претекст, че времето на икономическа криза не е подходящо за такава стъпка. Според изданието нещата вървят добре за бизнеса на Порошенко и в банковия сектор. Неговата Международна инвестиционна банка е увеличила активите си с 84.9% докато банковата система в страната се сриваше и 60 банки фалираха, отбелязва "Ново време".

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg