EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поредна кражба в света на криптовалутите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поредна кражба в света на криптовалутите

mail16:45 | 12.10.2022прегледи 610 коментарикоментари 0


Близо 570 млн. долара под формата на BNB токени са откраднати от най-голямата борса за криптоактиви "Байнанс"(Binance), предаде Си Ен Би Си. Сумата е значително над първоначално обявените за откраднати токени в размер на 100-100 млн. долара. От платформата посочват, че обект на атаката е била кросчейн връзката й с т. нар "умна верига" (BSC), което е дало възможност на хакерите да преместят BNB токени извън мрежата.

Кросчейн връзките са инструменти, които дават възможност за прехвърляне на токени от един блокчейн към друг. "Байнанс" е спряла търговията с BNB токени и е прекратила временно създаването на нови блокове в BSC до разкриване на причините за пробива и отстраняването им, посочи в "Туитър" главният изпълнителен директор на "Байнанс" Чанпън Чжао.

Към момента на кражбата активни валидатори в блокчейна на BNB са били 26 възела."Проблемът се отстранява. Парите ви са гарантирани. Извиняваме се за неудобството", посочи той при първоначалното обявяване на инцидента.

Атаката е поредната в криптосвета от началото на годината. По данни на компанията за блокчейн анализ "Чейнанализис" (Chainalysis) досега жертва на хакери са станали активи на стойност 1,4 милиарда долара.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg