EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пореден кръг преговори САЩ/Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пореден кръг преговори САЩ/Япония

mail12:33 | 16.04.2019прегледи 640 коментарикоментари 0


Представители на Япония и САЩ са във Вашингтон за търговски преговори с надеждата да решат бързо част от споровете си, предаде Франс прес.

Също като с другите си големи партньори - Китай или страните от еврозоната - президентът на САЩ, твърди, че търговията с Япония не е балансирана и настоява пред Токио да отвори повече пазара си за американските стоки и най-вече за селскостопанските.

През 2018 година САЩ отчетоха търговски дефицит от 67,62 милиарда долара (без сектора на услугите) с Япония, която е голям търговски партньор. Двустранната търговия между Вашингтон и Токио е над 280 милиарда долара, според службата на постоянния търговски представител.

Постоянният търговски представител Робърт Лайтхайзър, който през октомври обяви намерението си да договори споразумение за свободна търговия с Япония, днес отново ще се срещне на масата на преговорите с министъра, отговарящ за икономическото развитие на Тошимицу Мотеги.

Дискусиите могат да се окажат деликатни, защото сегашният обитател на Белия дом показа на няколко пъти несговорчивост спрямо други търговски партньори, които определя като нелоялни, отбелязва АФП. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg