EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Понижиха рейтинга на Berkshire Hathaway

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Понижиха рейтинга на Berkshire Hathaway

mail16:44 | 27.04.2009прегледи 639 коментарикоментари 0


BuffettРейтинговата агенция Мoody’s понижи рейтинга на инвестиционния гигант Berkshire Hathaway, предаде BBC. Новият рейтинг на компанията, управлявана от милиардера Уорън Бъфет, вече е с рейтинг AA2. Досега оценката на групата беше AAA, което е най-високият възможен рейтинг. Понижени са и рейтингите на някои от поделенията на Berkshire Hathaway.Това е втората рейтингова агенция, която отмени топ оценката си за дружеството на Бъфет. Това вече направи Fitch.
Компанията се ползва сред инвеститорите с особено висок статут заради ниската си задлъжнялост, наличието на над $24 млрд. в брой, както и факта, че се управлява от един от най-богатите хора на планетата.
Тя обаче също пострада от кризата. Портфейлът на компанията се стопи, а книжата й вече струват "само" $88 хил. за лот. Акциите на Berkshire Hathaway все още са най-скъпите на Нюйоркската фондова борса, но сегашната им котировка не може да се сравнява с пиковата им стойност от септември миналата година, когато цената за кратко скочи над $140 хил. за ценна книга.
Бъфет купи Berkshire през 1962 срещу $7 за акция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg