EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Помощи за ин-витро в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Помощи за ин-витро в Бургас

mail10:10 | 15.09.2011прегледи 883 коментарикоментари 0


Финансова помощ за ин-витро вече ще се отпуска и на двойки с неплатени данъци и други задължения към бюджета на Община Бургас, съобщи „Компас”.
Общинският съвет гласува предложението на СДС-Бургас за промени в правилника за отпускане на помощта. Едното от тях е от кандидатстващите двойки да не се изисква удостоверение за платени данъци.
„За нас е приоритетно в Община Бургас да се раждат повече деца. Тези хора не са толкова многобройни, че да ощетят общинския бюджет. Има компетентни органи, които се занимават със събирането на данъци и налагането на санкции за неплатени задължения. Не е необходимо чрез отказване на ин витро процедури да се налагат вторични санкции за това”, каза Вълчо Чолаков, общински съветник от СДС-Бургас и вносител на предложението. Той допълни, че финансовото подпомагане не е административна услуга от страна на общината, че да налага изискването за платени данъци.
Докладната записка бе приета с 34 гласа „за”, без против и въздържали се.
С приемането й отпада и ограничението една двойка да кандидатства за помощта само веднъж в рамките на една календарна година. Така всяко семейство може да подаде документи колкото пъти иска.
Съветниците не приеха предложението на СДС помощта за жени с диагноза ИЯР (изчерпан яйчников резерв) да бъде увеличена. Това заболяване е тежко, лекува се трудна и мотивът на СДС за по-високият размер на помощта бе, че Националният фонд за асистирана репродукция не отпуска никакви суми за жени с такава диагноза, а те могат да станат майки, за което може да помогне и общинският бюджет. Останалите групи в съвета обаче не се съгласиха да подкрепят това предложение.
Предложенията на СДС за промени в правилника са консултирани с неправителствените организации “Искам бебе” и “Зачатие”, които от години се занимават с проблемите на стерилитета у нас. Сега сините обмислят и вариант имената на кандидатстващите за ин-витро помощта да не се публикуват на сайта на Община Бургас. Много двойки се смущават да искат подпомагане, тъй като не желаят хората да разберат, че те не могат да имат деца.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158