EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Помощ от DB за преструктуриране БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Помощ от DB за преструктуриране БДЖ

mail12:00 | 18.07.2014прегледи 1254 коментарикоментари 0


Премиерът Пламен Орешарски е обсъдил с представители на "Дойче Бан Интернешънъл" възможностите за сътрудничество на правителството с компанията за консултантски и инженерингови услуги в транспорта, съобщи пресслужбата на Министерския съвет (МС). В нея е участвал и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.
Акцент в разговора е бил поставен върху преструктурирането и оздравяването на "Холдинг БДЖ" ЕАД, през призмата на опита и добрите практики на DB International в мениджмънта на железопътните товарни и пътнически превози.
"Имаме нужда от практични решения, които да променят визията за развитие на дружеството, а не от консултантски проекти, които да стоят добре по лавиците", посочил министър-председателят.
Министър Папазов допълнил, че досега всички правителства са се съобразявали с препоръките на международните консултанти, но желаната промяна в БДЖ не се е случила. Според него причината за това е, че в основната си част препоръките са свързани единствено с финансовото оздравяване на дружеството, а не с коренна промяна в управлението му. "Каквото и правителство да дойде, проблемите с БДЖ ще стоят на дневен ред и колкото по-рано започне тяхното решаване, толкова по-добре и за дружеството, и за ползвателите на услугите му", коментирал министър-председателят.
На срещата била постигната договореност за провеждане на предварителни експертни срещи за обсъждане на възможните параметри за предоставяне на експертна подкрепа от DB International за преструктурирането на "Холдинг БДЖ" ЕАД, посочват от пресслужбата на МС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg