EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поморие прави три изкуствени острова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поморие прави три изкуствени острова

mail09:30 | 26.02.2014прегледи 1327 коментарикоментари 0


Поморие ще привлича богати туристи с изкуствени острови. На тях ще се издига луксозен хотел – мини небостъргач . Това предвижда планът за развитие на града.Изграждане на три изкуствени острова в морето, спортна зала и игрища за футбол, хандбал и други спортове и детски градини, са само част от приоритетите залегнали в създаването на Интегриран план на Поморие. Документът трябва да даде визията за развитието на третия по големина град на българското Черноморие през следващите поне 10 години.
Дейностите по оформянето на плана се финансират по проект на стойност 200 000 лева, от които 170 000 лв. е безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие. Проектът трябва да бъде завършен до 10-ти март 2015 година.
След като интегрираният план бъде разработен ще се направи и Екологична оценка,едва след което ще се премине към същинските строителни дейности. Със свои идеи по визията на Поморие ще се включат, граждани, както и бизнесът в града.Планирано е и заседание на Консултативния съвет за икономическо развитие и растеж на града, в който са включени представители на организации в сферата на туризма, рибарството, екология,социални дейности, спорт, култура, които ще дават идеи за проекта.
„Сред приоритетите за бъдещото развитие на Поморие е изграждането на южния (така наречен изкуствен паж), яхтеното пристанище с изкуствените острови,мрежа от велоалеи. Желаем да развием пасажерското пристанище, в което да акостират не само комети, но и да идват по-малки пасажерски кораби“,-категорични са от кметство Поморие.В плана ще бъдат включени не само обекти които могат да бъдат финансирани по европейските програми, но и такива които могат да бъдат осъществени и по системата на публично- частното партньорство и със собствени приходи на общината./източник:stroitelstvoimoti.com
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg