EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Поморие" е най- добрият хотел на Балканите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Поморие" е най- добрият хотел на Балканите

mail09:32 | 20.01.2010прегледи 1743 коментарикоментари 0


Грандхотел "Поморие" ще получи приза "Диамантен глобус" за най-добър хотел на Балканите тази вечер в рамките на 47-я годишен конгрес на Международната хотелска и ресторантьорска асоциация в Белград, съобщава БТА. Това е най-високата награда в хотелиерството.
Престижното отличие за българския хотел ще бъде връчено на официална церемония тази вечер в сръбската столица, съобщи Благой Рагин - председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, който е делегат на организирания в Белград годишен конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска организация /ИХРА/.
Грандхотел "Поморие" е номиниран за наградата от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, след като през 2007-ма бе обявен за най-добър балнеохотел на годината. През 2009 година  балнеохотелът стана един от 12-те хотела в Европа и
първият на Балканите със сертификат на Европейската спа-асоциация.
Грандхотел "Поморие" печели наградата в конкуренцията на хотели от цял свят - включително от Китай, Русия, Индия и от Латинска Америка, посочи Рагин.
Той свърза солидното българско присъствие на 47-ят конгрес на ИХРА в Белград с радостното обстоятелство, че и други наши туристически обекти /хотели и ресторанти/ ще получат високи международни отличия в края на проявата в сръбската столица.
Според председателя на БХРА две от общо двайсетте награди на ИХРА ще бъдат за България, а от седемте награди на Балканския алианс на хотелиерските асоциации /БАХА/ три са също за обекти в нашата страна, което е действително голямо признание за направеното през последните пет години.
Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще връчи награда /голям кристален глобус/ на голямата и наложила се ресторантьорска верига "Хепи", която спечели всички български и балкански награди и сега кандидатства за най-големия приз в този бизнес.
От своя страна Балканският алианс на хотелиерските асоциации връчва три награди за България, информира Рагин и изброи получилите отличия - град Велико Търново - определен за столица на културния туризъм, грандхотел "Велинград" - за спа-хотел на
Балканите за 2009 година, както и грандхотел "Димят" във Варна, който определи като пример за много успешна инвестиция, и то в условията на световна икономическа и финансова криза.
Като успех за нашата страна наред с присъдените награди Рагин изтъкна и факта, че България е получила подкрепата за организирането в края на май на заседанието на Борда на директорите на Международната хотелиерска и ресторантьорска
асоциация. Всичко това председателят на БХРА определи като голямо признание за труда на работещите в областта на туризма, за архитектите, инвеститорите, строителите, което е и олицетворение на амбицията да се създаде нова представа за
България. В същото време председателят на БХРА изтъкна и необходимостта от ангажирането на държавата с подобряването на инфраструктурата у нас, за да "получим онова, което заслужаваме".   



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg