EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полша: Спадът в промишлеността продължава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша: Спадът в промишлеността продължава

mail08:14 | 03.01.2024прегледи 508 коментарикоментари 0


Спадът в полското промишлено производство се е задълбочил в края на последното тримесечие на фона на все по-бързото съкращаване на производството и новите заявки. Това се посочва в данните на S&P Global, цитирани от ДПА.

Индексът на мениджърите по доставките PMI е намалял до 47,4 пункта през декември спрямо 48,7 пункта през май. Всяка стойност на индекса под 50 пункта указва свиване в сектора.

Новите заявки са се понижили за 22-ри пореден месец през декември. Чуждестранното търсене е било значително по-слабо, основно в Германия и Франция.

Teмпът на спад на производството се е ускорил през декември, а запасите от готова продукция са се увеличили за трети пореден месец.

Веригата за доставки е била стабилна, допринасяйки за поредния спад на средните цени на суровините, което е довело до деветото поредно понижение на цените, сочи проучването.

Полските компании собявиха планираните нови продукти и производствен капацитет за идните 12 месеца, които индикират положителна тенденция за производството. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg