EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полша, Прибалтика искат газови санкции към Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша, Прибалтика искат газови санкции към Русия

mail08:40 | 26.01.2024прегледи 605 коментарикоментари 0


Полша и балтийските държави призовават да бъде наложена забрана на вноса на руски алуминий и втечнен природен газ (ВПГ) в рамките на 13-я пакет санкции на Европейския съюз срещу Москва заради войната в Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на представител на полските власти, пожелал анонимност.

Правителствата в тези държави, които традиционно са страните членки на ЕС, изискващи най-тежки санкции срещу Москва, сега настояват и за разширяване на списъка с материали и продукти, които могат да се използват за производство на дронове, както и да бъдат съгласувани мерки, наложени на Русия, с мерки срещу Беларус в друг опит за предотвратяване на заобикаляне на санкциите.

В предишния, 12-и, пакет беше включена забрана за внос на диаманти от Русия, както и ограничения върху вноса на втечнен природен газ.

Според представители на ЕК обсъждането на тринадесетия пакет сакнции срещу Русия още е в начална фаза и в него може да бъде включено някое от посочените по-горе искания, но ние смятаме, че ще бъдат наложени по-скоро санкции срещу отделни лица, отколкото върху някои сектори. Предвиждат се и мерки, насочени към заобикалянето на вече въведените санкции и ограничения, е посочил още високопоставен източник от ЕС пред Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158