EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Полша: По-ниски изкупни цени на картофите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша: По-ниски изкупни цени на картофите

mail18:45 | 05.11.2019прегледи 599 коментарикоментари 0


В началото на ноември полските фермери започнаха да понижават исканите цени за произведените от тях картофи, като на едро продажбите се сключваха при 22-31 цента за килограм – с 9% под нивата от края на миналата седмица, съобщи електронното издание EastFruit.

Анализаторите отбелязват, че в случая става дума най-вече за картофи с не особено високо качество, които при това не са предназначени за продължително съхранение. Фермери споделят, че предлагането на такива картофи от фермите в момента е доста значително, докато търсенето е твърде слабо. В опита си да ускорят скоростта за реализацията на продукцията си фермерите в Полша са доста склонни да правят отстъпки за купувачите и да свалят продажната цена.

Същевременно разполагащите с качествени картофи към момента предпочитат да не бързат с продажбата на наличните количества, изчаквайки подобряване на положението на пазара. Явно освен елементарната стопанска сметка немалка роля в случая играе и алчността, тъй като картофите в Полша в началото на ноември са на практика 2 пъти по-скъпи, отколкото по същото време на миналата година.

При това анализаторите очакват тенденцията за краткосрочно понижаване на цените да се запази, тъй като предлагането на картофи на пазара продължава да се увеличава./sinor.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961