EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полша още обмисля тръбопровод за храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша още обмисля тръбопровод за храни

mail09:45 | 21.02.2024прегледи 420 коментарикоментари 0


Полша все още не е взела решение за евентуалното строителство на тръбопровода за транспортиране на хранителни масла от Яготин, Волинска област на Украйна до пристанището в Гданск. Това бе оповестено от министерството на земеделието и развитието на селските райони по искане на ПАП, съобщи Укринформ, цитирайки сайта Wnp.pl.

"Съмнения от правово и техническо естество, както и обстоятелствата около потока от други хранителни продукти от Украйна, доведоха до факта, че все още не е взето решение за по-нататъшната работа по проекта", се посочва в комюникето.

Меморандум за възможно строителство на дългия 600 километра тръбопровод, който да свърза Яготин във Волинска област с Гданск е бил подписан през 2022 г. по време на Икономическия форум в полския град Карпач от министъра на аграрната политика и храните на Украйна Микола Солски и тогавашния му колега Хенрик Ковалчик.

От 15 септември миналата година Полша наложи ембарго върху вноса на зърно, царевица, рапица, слънчогледово олио и преработени продукти от Украйна за Полша. Междувременно Варшава преговаря с ЕК и Киев за ограничаване на експорта на други селскостопански продукти от Украйна.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg