EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полша: Отпор спрямо някои климатични цели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша: Отпор спрямо някои климатични цели

mail16:02 | 30.06.2022прегледи 926 коментарикоментари 0


Полша не може да подкрепи предложенията на ЕС за нов пазар на въглеродни емисии, включващ сградите и транспорта, както и забраната за продажба на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене след 2035 г., заяви министърът по въпросите на климата Анна Москва, цитирана от Ройтерс.

"За Полша е невъзможно да приеме 2035 г. и смятам, че този въпрос ще бъде повдигнат и от много други страни", заяви тя преди среща на министрите на околната среда на страните членки, от която се очаква да договори следващите климатични закони на Евросъюза.

Правителството на Германия планира да гласува в подкрепа на плана на Европейския съюз за борба с климатичните промени, който предвижда спирането на продажбите на нови моторни превозни средства с бензинови и дизелови двигатели през 2035 г., предаде Ройтерс.

"Ако пакетът на ЕС за борба с климатичните промени включва това, което Европейската комисия предлага - забрана от 2035 г. на новите автомобили, който отделят въглероден двуокис, то ние ще го подкрепим", заяви германският министър на околната среда Щефи Лемке пред телевизия Цет Де Еф (ZDF).

Германският финансов министър Кристиан Линднер каза през миналата седмица, че правителството на Федералната република няма да подкрепи този план, отбелязва ДПА.

/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg