EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полша глоби с $200 млн. верига супермаркети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша глоби с $200 млн. верига супермаркети

mail17:35 | 17.12.2020прегледи 530 коментарикоментари 0


Полският антимонополен орган наложи глоба от 723 милиона злоти ($197,94 млн.) на собственика на най-голямата верига супермаркети в страната „Бедронка“, тъй като нечестно си увеличавала печалбите за сметка на нейни доставчици, предаде Ройтерс.

Доставчиците само били уведомявани за изискваните намаления след подписването на договорите, осъществяването на доставките и плащанията. Според антимонополния орган UOKiK това е нарушение на добрите практики и правните изисквания.

„Това води до неочаквано намаляване на цените на доставчиците, спад в печалбата и маржа, с което бизнес планирането се прави по-трудно“, се посочва още в изявлението, поместено на сайта на UOKiK.

„Жеронимо Мартинс Полска“ спечелила над 600 милиона злоти от спорни практики през последните три години, посочва UOKiK, като тези практики засегнали над 200 компании, повечето от които доставчици на плодове и зеленчуци.

Веригата „Бедронка“, която е собственост на клон в Полша на португалската „Жеронимо Мартинс“, не отговаря за сега на искането за коментар, посочва Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg