EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полският регулатор с "-" оценка за „Северен поток 2"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полският регулатор с "-" оценка за „Северен поток 2"

mail10:37 | 27.07.2016прегледи 733 коментарикоментари 0


След отрицателното заключение на полския регулатор UOKiK за проекта на газопровода „Северен поток 2“ (Nord Stream 2) „Газпром“ има няколко варианта за регулиране на ситуацията. Най-вероятен сред тях е компромисът: компанията ще направи отстъпки относно условията на доставка в Полша. В най-лошия случай „Газпром“ ще бъде принуден да осъществи проекта сам, пише в. „Комерсант“, цитиран от агенция КРОСС.

По-рано антимонополния регулатор на Полша UOKiK официално възрази срещу създаването на съвместно предприятие на „Газпром“ и европейските газови компании Shell, Uniper (бившата E-On), Wintershall, OMV и Engie за строителството на „Северен поток 2“.

UOKiK констатира, че тази сделка, характеризираща се в антипонополното законодателство на Полша като сливане, „може да доведе до ограничаване на конкуренцията“. Регулаторът предполага, че създаването на съвместно предприятие може да доведе до „бъдещо укрепване на пазарната власт на компанията по отношение на полските клиенти“.

Възраженията не са окончателни и компанията на консорциума има две седмици (срокът може да бъде удължен до месец), за да представи забележките си, отбелязва вестникът.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg