EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полицейска акция в Столична община

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полицейска акция в Столична община

mail12:45 | 27.02.2014прегледи 1245 коментарикоментари 0


Акция на полицията се провежда в района на централния офис на Общинска банка и Столична община. Прокурори от Софийска градска прокуратура са влезли в общината и са поискали достъп до документи, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя коментира, че не може да каже защо е проверката в общинска банка и отказа да уточни до какви точно документи са поискали достъп прокурорите.

От МВР коментират пред "Хоризонт", че операцията е във връзка с досъдебно производство, но не уточниха дали става дума за действия, свързани с разбития канал за трафик на кокаин.Около 10 униформени полицаи могат да бъдат забелязани пред общината. Още толкова има пред централата на Общинска банка."Хоризонт" научи от свои източници, че в сградата на Общината има цивилни полицаи, които гледат документи.

Единственият официален коментар на МВР във връзка с акцията е, че става въпрос за досъдебно производство, в което МВР подпомага прокуратурата, но не става ясно дали това досъдебно производството е същото, което беше образувано във връзка с разбития канал за кокаин в края на миналата седмица от МВР, когато от Министерството обявиха, че при съвместна операция на българските и френските власти са заловени близо 1,5 т. от наркотика, идващ от Латинска Америка за Европа. Последва и обиск в автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, който късно заяви, че целта всъщност е да бъде омаскарен.

Тази сутрин пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че проверката по случая ще продължи и все още няма конкретни резултати. В края на миналата седмица МВР и френските власти обявиха, че са разбили канал за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg