EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полетите в Европа са възстановени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полетите в Европа са възстановени

mail15:40 | 22.04.2010прегледи 457 коментарикоментари 0


Полетите на гражданската авиация в Европа, които нормално са около 28 500 дневно, са възстановени практически напълно, заяви днес говорител на Европейската комисия.
Във връзка с кризата със спирането на полетите заради вулканичния облак пепел от Исландия, главните усилия на Европейската комисия сега са насочени да накарат всички  авиокомпании да спазват изцяло правата на пътниците. Днес бяха изнесени редица случаи с авиокомпании, особено нискобюджетни като "Райънеър", които не ги съблюдават изцяло.
Тези права не могат да бъдат "нискобюджетни", независимо дали става дума за пътници на редовни или нискобюджетни авиокомпании. Задача да се следи дали правата им се спазват имат националните власти и при нарушения пътниците трябва да се обръщат към тях, отбеляза говорителят.
Следващият вторник, когато ще се състои редовно заседание на Европейската комисия, нейният заместник-председател и отговарящ за транспорта Сийм Калас, ръководител на  специалната група на комисията заради кризата, ще представи получените от страните в  Европейския съюз данни за състоянието на авиационния сектор и за спазването на правата на пътниците. Те ще се вземат предвид при  бъдещи молби от авиокомпании за държавна помощ.
Преди три дни представители на авиокомпании  заявиха, че в резултат на блокирането на въздушното пространство над Европа, са претърпели загуби над  1 млрд. долара.
Представителите на авиационния сектор дори настояват Европейският съюз им изплати компенсации.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4200