EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пол Волкър недоволен от новата версия на „правилото си”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пол Волкър недоволен от новата версия на „правилото си”

mail12:00 | 30.06.2010прегледи 1042 коментарикоментари 0


Пол Волкър, бившия управител на Федералния резерв на САЩ и настоящ икономически съветник на Барак Обама, е разочарован от окончателния вариант на предложеното от него правило, което беше представено в законопроекта на финансовата реформа в САЩ и носи неговото име, съобщи агенция Bloomberg, цитирана от K2Капитал.
Според първоначалното предложение правилото на Волкър забраняваше на банките да работят с частни инвеститорски компании и хедж-фондове, за да се ограничи риска около кредитните организации. Въпреки това, на последния стадий от преговорите в рамките на комисията, състояща се от членове на двете камари на американския парламент, за да бъде спечелена подкрепата на част от републиканците, на банките им беше позволено да инвестират до 3 % от собствения си капитал в хедж - фондове.
Волкър не очакваше конгресмените да се съгласят на подобна отстъпка, коментира пред Bloomberg запознат източник. По думите му, Волкър е настоявал твърдо да бъде наложена забрана на банките да оперират със собствен капитал.
„Правилото на Волкър първоначално беше разглеждано като наистина строго правило, забраняващо рисковани сделки и инвестиции,” коментира Антъни Сандърс, професор по финанси в университета Джордж Мейсън в щата Вирджиния. „В хода на преговорите, правилото претърпя промени, загуби част от строгостта си и съответно сега има много пропуски.”
В окончателния вариант на законопроекта, американски банки като Goldman Sachs Group и Citigroup Inc. имат на свое разположение буквално десетки години време, за да увеличат дела си в хедж- фондове и частни инвестиционни компании, отбелязва изданието, позовавайки се на експертна юридическа оценка.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg