EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подсъдим търговец разказва за „банковата оргия” в книга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подсъдим търговец разказва за „банковата оргия” в книга

mail12:15 | 04.05.2010прегледи 1417 коментарикоментари 0


Месец преди да бъде изправен пред съда, бившият френски брокер Жером Кервиел представя позицията си по случая в книга, оприличавайки търговията с проституция и използвайки определение като „голяма банкова оргия” за работната обстановка в търговията, информира AFP.
Работейки в момента като специалист в компютърна фирма извън Париж, Кервиел определя себе си като жертва на излезлия от контрол банков свят в книгата си „Спиралата: Мемоарите на един търговец”, която вече се пусната за продажба.
33 - годишният бивш брокер на банката Societe Generale описва опиянената от търговията с много пари атмосфера в търговските помещения, оприличавайки мениджърите на проститутки.
„В голямата банкова оргия, брокерите получават точно същата оценка на работата, каквато би получила и едно евтино момиче на повикване: бързо признание, че приходите за деня са били добри,” става ясно от написаното от Кервиел.
Бившият брокер отива на съд на 8 юни, заради обвинение в хазартна дейност с милиарди евро от активите на Societe Generale, използвани за сключване на рисковани сделки и довели до загуби за банката в размер от 4.9 млрд. евро ( $ 6.5. млрд.), припомня AFP.
Максималната присъда, която може да получи Жером Кервиел, е задържане под стража за период от пет години и глоба в размер от 375 000 евро, ако бъде признат за виновен в злоупотреба с доверието на банката и фалшифициране на документи.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037