EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подслушват всеки за 250 лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подслушват всеки за 250 лв.

mail10:36 | 07.01.2011прегледи 1765 коментарикоментари 0


250 лв. струва да подслушването на всеки един мобилен телефон, който някой поръча. Услугата предлагат различни сайтове, призна частният детектив Марин Маринов пред бТВ.
"Всеки в реално време, независимо къде се намира, може да следи разговорите на даден човек, дори той да си смени картата на телефона. Техническите средства толкова са напреднали, подслушването е по-масово и от 90-те години. Не можеш да се скриеш", каза Маринов.
По думите на Маринов сега частните поръчки на подслушване са много, независимо дали са за бизнес дела или за политически сделки. Той съветва, ако някой наема офис в нова сграда, предварително да го провери, а при покупка на телефон той задължително да е запечатан.
В сутрешния блок на бТВ частният детектив коментира, че за да бъде разработван който и да било, трябва да има достатъчно данни, че той е се занимава с нещо незаконно. "В цивилизованите страни, за да ви поставят под контрол, трябва да сте замесен в нещо много сериозно и то не само по слухове или нечии съмнения. В България можеш да се съмняваш във всеки. Всички знаем и групировките през 90-те, и политиците", каза още Маринов.
Днешната техника за подслушване може да превърне всеки GSM апарат в мощно средство за подслушване. Единственото, което трябва да направите, е да инсталирате един софтуер за 5 минути, след което всичко е готово.
Процесът на активация е невероятно лесен. Просто изпращате една команда под формата на SMS, която пуска микрофона на подслушващия апарат. Този SMS не е видим от собственика на апарата. Тази команда активира шпионския софтуер, като оттук нататък вие чувате всички разговори, които се провеждат по този телефон без знанието на говорещия.
За разлика от моделите, известни преди години, сега можете да сте на другия край на планетата и пак да проследявате всички разговори. И никакви смущения не могат да попречат на качеството на звука.
Проверка на Стандарт нюз в интернет показва, че за около 150-200 лв. можете да се сдобиете с устройство за GSM подслушвател с гласово активиране. Продуктът е сред категорията подслушвателни устройства, позволяващи да слушате около него след набиране на номера на SIM картата, която сте сложили в него. Освен това устройството има гласова активация, рекламират продукта си от фирмата - разпространител.
Другата техника, която се използва масово вече в бизнес средите е GSM-заглушителя. Той може да влезе в употреба не само по бизнес, може да го ползвате и когато просто искате да си починете, а хората около вас не спират да говорят.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg