EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подписват договора за тунела под Шипка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подписват договора за тунела под Шипка

mail07:15 | 20.04.2022прегледи 937 коментарикоментари 0


До края на месец април се очаква да бъде подписан договорът за строителството на тунела под Шипка. Това обяви в Габрово заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деляна Иванова, която бе на посещение в региона. 

Иванова отбеляза, че консорциумът, спечелил обществената поръчка за изграждане на съоръжението, е потвърдил ценовата си оферта. Предоставил е всички необходими документи, предшестващи строителството, които се проверяват от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Зам.-министър Иванова напомни, че компанията ще има 9 месеца срок за проектиране на тунела, а реалното строителството ще започне през 2023 г. „Разбира се, ще се съобразим и с всички предписания за спазване на екологичното законодателство, които получим от Министерството на околната среда и водите. Важното е, че  проектът е необратим и започваме реална реализация“, заяви зам.-министър Иванова. 

125 км републикански пътища ще бъдат ремонтирани по програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ през тази година в област Габрово, информира още заместник-регионалният министър. 

За други 154 км от пътната мрежа ще се изготвят технически проекти за основен ремонт през следващата година. Сред участъците, които ще се ремонтират основно, са пътят Дряново – Габрово, тунелът при Дряновския манастир, както и направлението Трявна – Царева ливада – Дряново. До края на април се очаква подписване на договора с изпълнителя на проекта за тунел под връх Шипка, каза в Габрово заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деляна Иванова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158