EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подписваме с Китай за тунел "Шипка" и др.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подписваме с Китай за тунел "Шипка" и др.

mail06:50 | 03.07.2018прегледи 830 коментарикоментари 0


На форума "16 + 1" идния петък ще подпишем меморандум с четири китайски компании основно с държавен капитал, които имат интерес не само към строителството на тунела под Шипка, но и изцяло към магистрала "Русе - Велико Търново" към Шипка и "Дунав мост" на Русе - Гюргево. Така отговори на журналистически въпрос за напредъка на проекта за тунел под Стара планина министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Димитровград, предаде БТА. 

Сериозният интерес от тяхна страна е налице. Ще го материализираме с конкретен меморандум и споразумение, добави Нанков.

По негови думи отделно по линия на бъдещата тол-система и респективно държавния бюджет има възможност да се стартира със строителството в следващата година - година и половина като приключи обществената поръчка.

През септември тази година предсрочно ще бъде пуснат обхода на Габрово заедно с малкия тунел, мостовите съоръжения, уточни Нанков. В момента тече експертен съвет на колегите от АПИ за одобряване на идейната разработка, на базата на която ще се стартира процедурата за инженеринг - допроектиране плюс строителство, посочи още Нанков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg