EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подписан договор БАН -BASF

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подписан договор БАН -BASF

mail10:10 | 07.02.2012прегледи 475 коментарикоментари 0


Договор за сътрудничество с широк обхват от дейности подписаха Българска академия на науките и BASF България. Официалното подписване стана на 6 февруари 2012 г. в кабинета на председателя на БАН в присъствието на официални лица от двете страни. Академик Никола Съботинов, председател на БАН и Валентина Диканска, Управител на BASF България изразиха желанието си сътрудничеството им да се превърне в добра практика в отношенията между бизнеса и научните и образователни институции в България. Тази година приоритет ще бъде търсенето на работещи решения за България по отношение на енергийната ефективност.Сътрудничеството между двете организации с над 140 годишна история, стартира през 2011, която беше обявена от ЮНЕСКО и ООН за Международна година на химията. Тогава страните се обединиха в популяризирането на образователния интернет сайт www.chemgeneration.com. Задълбочаване на отношенията е желание и на двете страни и е в унисон с новата политика на BASF, обявена от Председателя на Борда на директорите на химическия гигант д-р Курт Бок – “We create chemistry for a sustainable futurе”, в превод на български „Ние създаваме химия за устойчиво бъдеще”

БАН и BASF се договориха за установяване на взаимно сътрудничество по извършването на научноизследователска, приложна, образователна и представителна дейност в областта на химията и химическите технологии. Двете организации ще способстват за разработването на съвместни научно-изследователски и учебни проекти, обмен на информация, публикации и други изследователски материали и техническа документация. В рамките на договора организациите ще поощряват изследователските проекти и други научни образователни инициативи в следните области: органични химични технологии, инженерна химия, проекти по енергийна ефективност, екология и опазване на околната среда.

BASF The Chemical Company е водеща химическа компания в световен мащаб: Портфолиото й включва широка гама продукти от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване, продукти за селското стопанско до нефт и газ.
 


Тагове: БАН, BASF, договор
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1051