EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подобрение на бизнес климата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подобрение на бизнес климата

mail10:53 | 01.03.2023прегледи 531 коментарикоментари 0


През февруари  общият показател на бизнес климата се повишава с 1,4 пункта спрямо предходния месец, съобщи Националният статистически институт. Подобрение на показателя се наблюдава в промишлеността, строителството и сектора на услугите, а в търговията на дребно запазва равнището си от януари.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" нараства с 1,3 пункта в резултат на подобрените очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Показателят "бизнес климат в строителството" се увеличава с един пункт, което се дължи на по-благоприятните очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Бизнес климатът в търговията на дребно запазва равнището си от предходния месец. Очакванията на търговците на дребно за бизнес състоянието през следващите шест месеца остават оптимистични. Според анкетата 30,2 на сто от търговците на дребно очакват продажните цени да се увеличат през следващите три месеца.

Показателят "бизнес климат в сектора на услугите" нараства с 3,1 пункта. Оценките на мениджърите за настоящото бизнес състояние на предприятията са благоприятни, като и очакванията им за следващите шест месеца са оптимистични.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg