EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подобрение в графика на движение на БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подобрение в графика на движение на БДЖ

mail12:08 | 20.10.2022прегледи 552 коментарикоментари 0


През последния месец се наблюдава тенденция към подобряване изпълнението на графика за движение на влаковете, което се изразява в намаляването на закъсненията на влаковете. Това съобщиха от пресцентъра на „Български държавни железници“ (БДЖ). 

От началото на октомври изпълнението на графика се е подобрило с близо 10% в сравнение със същия период на предходния месец септември. Това се дължи основно на намаления недостиг на локомотиви от близо 21 средно на ден до осем средно на ден, след подобряване на ефективността в изпълнението на ремонтната дейност и стриктно следване на одобрения ремонтен график.

Благодарение на увеличаването на броя на локомотивите в движение след извършен ремонт, през месеците септември и октомври се постига изпълнение на графика за движение на влаковете над 90% в определени дни, като в някои дори се доближава до 95 %. Подобни стойности в изпълнението на графика не са отчитани от месец юни.

С постигане на стремежа недостигът на локомотиви да бъде сведен до минимум и преодоляване на възникването на закъснения по инфраструктурни причини, графикът за движение на влаковете може трайно да поддържа стойности на изпълнение от над 90% през предстоящите месеци.

В края на август заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски обяви, че започват спешни мерки за стабилизиране на БДЖ, както и че генерираните закъснения на влакове на ежедневна база достигат между 1000 и 1800 минути. 

До края на октомври се очаква поетапно да бъдат пуснати в движение шест от новите локомотиви „Смартрон“, които са спрени от експлоатация за подмяна на моноблокови колела. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg