EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Подкрепа": Трайков не спря корупцията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Подкрепа": Трайков не спря корупцията

mail17:20 | 20.03.2012прегледи 462 коментарикоментари 0


За три години Трайчо Трайков не промени корупционната инфраструктура в българската енергетика. Това е официалната позиция на КТ "Подкрепа" за оставката на Трайков, предаде репортер на БГНЕС.
"Трайков не направи промени в средния ръководен ешелон на всички единици по веригата енергетика, не отдели реално ЕСО ЕАД като самостоятелно звено, което да заеме полагащото му се място на върха на енергийната система. Той не оцени и дефинира ясно целите и задачите на всяка една производствена единица в българската енергийна система с цел оптималното й функциониране. Трайков не определи ясни приоритети на база на ненаправената оценка на съществуващите производствени единици за изграждане на нови мощности", смятат от синдиката. Те изтъкват, че Трайков не е направил последователна и ясна оценка на съществуващите резерви в системата, които да бъдат насочени в посока за гарантиране на нуждите от електроенергия за "защитените потребители" - нещо, което според тях е наложително. "Трайков не постигна явен напредък по създаването на електроенергийна борса, нещо, което би могло да гарантира постигане на справедлива цена за всички участници на пазара", убедени са от КТ "Подкрепа".
"Не споделяме положителната оценка за този свръхспециалист, както се изразяват някои хора", обясни президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. "Хората са казали : "По делата ще ги познаете". Всички, които пищят сега, трябва да аргументират своя списък с дела - за това колко неща е направил Трайчо Трайков", допълни Тренчев. Той предупреди Делян Добрев, че "Мини Марица изток" продължава да бъде един много горещ картоф, оставен от предшественика му Трайчо Трайков. "Отговорен за стачката в "Мини Марица изток" е именно министър Трайков поради политиката, която водеше. Добре, че на преговорите дойде номинираният за министър, който внесе някакъв разумен елемент в преговорите и се стигна до подписването на споразумение, което впрочем не се изпълнява и хората отново са настръхнали", каза още Тренчев. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg