EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подкрепа за закона "Нинова-Гечев"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подкрепа за закона "Нинова-Гечев"

mail18:00 | 13.06.2014прегледи 3155 коментарикоментари 0


Български производители, които са и доставчици на големите търговски вериги, обявиха в Националния пресклуб на БТА , подкрепата си за приемане на предложени промени в Закона за защита на конкуренцията и в Закона за храните. Според тях промените няма да доведат нито до увеличаване на цените, както твърдят представители на веригите, нито до нарушаване на конкурентната среда. По думите им това са нелогични и заблуждаващи твърдения.
Браншовите организации настояха големите търговски вериги да преустановят нелоялни търговски практики, които прилагат, тъй като те съществуват във всички държави, и България не прави изключение. Присъствието на толкова много големи търговски вериги у нас е само заради липсата на ред и закони, което благоприятства натрупването на свръхпечалба според производителите. Те изразиха съмнението си, че големите вериги добросъвестно плащат данъците си в България. Производителите настояват да има свободно договаряне на пазара и незабавно решение за диференцирана ставка на ДДС върху храните, за да може да се намалят цените им.

Промените в двата закона са предложени от депутатите от Коалиция за България Корнелия Нинова и Румен Гечев, като основната цел е да се ограничи присъствието на големите вериги за храни на българския пазар.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg