EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Подкрепа за 12 НПО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подкрепа за 12 НПО

mail17:02 | 12.09.2018прегледи 567 коментарикоментари 0


Вече са известни участниците в програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2018/2019. Екип от експерти в областта на предприемачеството, инвестициите и социалните иновации направиха оценка на 43 кандидатури с бизнес идеи, като избраха дванайсетте организации, които ще бъдат част от едногодишната програма.

Сред тях са организации от различни краища на страната - София, Варна, Велико Търново, Враца и Казанлък. Идеите им имат разнообразен фокус - социално кафене, лятна академия по IT и предприемачество, билкови арт продукти, настолна игра и други, и социално въздействие – заетост на младежи с ниско образование и на хора от маргинализирани общности, създаване на пространства за културни събития, популяризиране на културата за устойчив начин на живот и бизнес, специализирани услуги за семейства и хора със здравни проблеми.

За да подобрят бизнес идеите си, дванайсетте участника ще преминат през три етапа на Програмата, които започват през септември 2018 г.:

Първи етап: „Експертна подкрепа за подобряване на бизнес план и на умения за публичното му представяне“ – в поредица от обучения участниците ще надградят своите познания и умения в сфери като предприемачество и планиране, финансови прогнози и ценообразуване, презентационни умения и др.

Втори етап: Конкурсът „Най-добър бизнес план на неправителствена организация“- участниците ще се превърнат в кандидати в конкурса с общ награден фонд от 40 000 лв. Те ще представят и защитят своите идеи пред жури, което ще обяви победителите по време на традиционния „Базар на социалните предприятия“ през февруари 2019 г.

Трети етап: „Лаб4е – менторска програма за успешен старт“ - победителите в конкурса ще участват в периодични срещи и ще получат последваща експертна и менторска подкрепа от представители на бизнеса за успешно реализиране на идеята, която са развили и представили и която ще им помогне да подкрепят нестопанските си цели.

До момента в програмата са се включили близо 40 обучители и ментори, повече от 140 организации са получили нови знания, експертиза и менторска подкрепа, а над 155 000 лв. са инвестирани в реализирането на устойчиви бизнес идеи, чиято цел е да допринесат за финансовата независимост на организациите и да подкрепят работата им в различни обществено полезни сфери.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg