EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подготовка за "кибер понеделник"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подготовка за "кибер понеделник"

mail11:30 | 26.11.2012прегледи 578 коментарикоментари 0


В САЩ приключиха четирите почивни дни, които се сливат за Деня на благодарността. По традиция те откриват сезона на празничното пазаруване за Коледа, но активното пазаруване продължава и понеделнки, информират Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС. След "черния петък" в САЩ идва "кибер понеделникът" - денят на големите разпродажби в интернет магазините. Според прогнозите на компанията за проучвания комСкор (comScore) за един ден американците ще похарчат за онлайн пазаруване над 1,5 милиарда долара, което е с 20 процента повече от миналата година. Те са привлечени от факта, че търговците увеличават отстъпките, за да накарат купувачите да посетят сайтовете им, отбелязва АП. Анкета сочи, че повечето американци, работещи в офиси, планират днес да си купят необходимите стоки, като не се отделят от служебния компютър. Според специалисти най-много онлайн покупки ще бъдат направени по обяд. Експертите отбелязват, че благодарение на голямото
разпространение на мобилни устройва - сматфони и лаптопи - хората все по-малко имат нужда от настолни компютри, за да пазаруват онлайн. Всяка година интернет магазините, стремейки се да догонят конкурентите си, започват разпродажбите все по-рано. Още в полунощ човек може да се снабди с много от желаните стоки на по-ниски цени - от обувки и дрехи до нови модели техника. Същевременно много интернет търговци започнаха да правят намаления още преди "черния петък".
По данни на Федерацията за търговия на дребно в САЩ през "черния петък" и последвалите почивни дни тази година американците са похарчили рекордните 59,1 милиарда долара (около 423 долара на човек). В тези дни магазините са били посетени от 139 милиона американци, което е с 8 милиона повече, отколкото преди година. За първи път американците са похарчили над 1 милиард долара за интернет пазаруване.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048