EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подготвят типови договори по ЗОП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подготвят типови договори по ЗОП

mail16:50 | 13.01.2011прегледи 878 коментарикоментари 0


Камарата на строителите в България ще разработи типови договори, които ще подпомагат възложителите по Закона за обществените поръчки. За това се договориха днес министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и председателят на камарата Светослав Глосов, изпълнителният директор Иван Бойков и членът на Управителния съвет Венелин Терзиев. Срещата се проведе в следствие на общественото обсъждане на концепцията за промени в Закона за обществените поръчки от 6 януари 2011 г. в МС, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.
Министър Томислав Дончев запозна представителите на Камарата с новостите в одобрената вчера в Министерски съвет концепция за промени в ЗОП, като ги информира, че министрите се приели по-съкратени срокове за разработване на проекта на нов закон и той ще бъде внесен в Народното събрание до края на месец май. Представителите на Камарата на строителите потвърдиха предложението си, при разработването на новия ЗОП да се предвиди задължителното участие на външни експерти в оценителните комисии.
Министър Томислав Дончев подкрепи това предложение, но при условие, че има ясен ангажимент и добре разработен механизъм, който очертава отговорността на браншовите организации и излъчените от тях експерти. Списъкът на тези експерти, от които възложителите ще могат да се ползват, трябва да се изработва или съгласува от съответните браншови организации и те да поемат отговорност за експертизата и експертните съвети, на номинираните в него.
Министърът по управление на средствата от ЕС запозна представителите на Строителната камара с подготвяната в момента методология за налагане на финансови корекции при некачествено изпълнени проекти, основно в строителството и поиска становището на браншовата организация по подготвения документ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg