EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Подготвят се промени в ЗОП и други

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подготвят се промени в ЗОП и други

mail06:55 | 30.10.2017прегледи 11260 коментарикоментари 0


В процес на изготвяне са изменения и допълнения на Закона за обществените поръчки и на други закони, които предвиждат отпадането на някои удостоверителни документи за участие в процедури за обществени поръчки и за кандидатстване за финансиране със средства от ЕС. Това е обявил вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран в съобщение от пресслужбата на МС, по време на Съвета за административна реформа. Предвижда се също при гладка процедура по разглеждане в Народното събрание до края на годината в сила да влезе и пакетът закони, свързан с отпадането на свидетелството за съдимост и осигуряване на техническа възможност за предоставяне на служебни справки за съдимост.
Съветът е разгледал доклада за оценка на въздействието на нормативните актове за 2016 г. и е направил преглед на предприетите мерки за изпълнение на един от основните приоритети на правителството - намаляването на административната тежест. Конкретните ангажименти до края на 2017 г. в изпълнение на този приоритет включват внасяне за разглеждане от Народното събрание на пакети законопроекти, свързани с оптимизация на административните услуги, намаляване на административната тежест, приемане на нормативните актове за премахване на изискването за предоставяне на хартия на 12 удостоверения, посочени в решение нр. 338 на Министерския съвет от 2017 г.
До края на годината Държавна агенция "Електронно управление" ще изготви проект на Архитектурна рамка на електронното управление и списък на административни услуги на централните администрации, които да бъдат електронизирани. В рамките на този ангажимент ще бъде осигурена връзка между Централния компонент за служебен обмен на данни и информация (RegiX) и регистъра "Булстат".
Съветът за административна реформа е определил Министерството на здравеопазването като една от пилотните администрации за участие в проекта за споделени услуги, изпълняван от Световната банка. На заседанието е представен експертен доклад за най-честите нарушения на Закона за държавния служител, постигнато е съгласие за търсене на институционално решение за засилване на контрола в областта на държавната служба.


Тагове: ЗОП, промени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4113