EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подготвя се евростандарт за солариуми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подготвя се евростандарт за солариуми

mail10:15 | 03.01.2013прегледи 611 коментарикоментари 0


Европейската организация за стандартизация подготвя единен европейски стандарт за качеството на услугите в соларните студия. Това съобщиха от Българския институт за стандартизация.
Проектът на стандарта 16489 „Професионални услуги за придобиване на загар в соларни студия ” ще бъде в три части:
- Изисквания по отношение на обучението на персонала, работещ в соларни студия.
- Необходима квалификация и компетентност на консултанти, които предоставят соларни услуги.
- Изисквания за предоставянето на соларни услуги.

Вече е готова първата част от стандарта prEN 16489-1 „Изисквания по отношение на обучението на персонала, работещ в соларни студия”. В момента документът е на етап „обществено допитване” с краен срок за предоставяне на национални коментари и гласуване 27.02.2013 г.
През последните години качеството и безопасността на соларните апарати, без които подобни центрове не биха могли да работят, значително се подобри, особено след публикуването на европейския стандарт EN 60335-2-27. От друга страна безопасното използване на солариумите зависи от това как е предоставена самата услуга. От съществено значение е начинът, по който потенциалните клиенти са информирани за правилното използване на солариумите, като се вземат под внимание индивидуалните характеристики на всеки. Заедно с част 2, тази първа част на стандарта prEN 16489-1 „Изисквания по отношение на обучението на персонала, работещ в соларни студия” имат за цел да подобрят информираността, защитеността и безопасността на клиенти на солариуми, като определят изисквания за обучение и придобиване на компетентност на служителите в соларните студия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg