EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Под 2 млн. чужди туристи в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Под 2 млн. чужди туристи в Румъния

mail13:30 | 23.05.2014прегледи 1510 коментарикоментари 0


Чуждестранните туристи съставляват по-малко от една пета от туристическия пазар в Румъния, което е значително по-малко от други европейски страни, а 1,7-те милиона чуждестранни туристи, които са дошли в Румъния с цел туризъм през последната година, са изхарчили 1 милиард евро в страната, което се равнява средно на 635 евро на човек, според данни на румънската Национална асоциация на туристическите агенции, цитирана от англоезичното издание "Romania-insider.com".
Изданието отбелязва, че докато в Румъния чуждестранните туристи покриват едва 18% от туристическия пазар, то тези нива са значително по-високи навсякъде другаде в Европа: 67% в България, 49% в Унгария, 53% в Чехия, 71% в Австрия. В Румъния мнозинството от чуждестранните туристи са от Унгария, България, Германия, Италия, Полша и Австрия.
Националната асоциация на туристическите агенции е поискала от румънското правителство да класифицира входящия туризъм като експортна дейност, което би позволило всички лицензирани туристически агенции и всички единици за туристическо настаняване да бъдат освободени от плащане на ДДС, казва председателят на асоциацията Лучия Морариу. Според нея, ако това стане, броят на броят на чуждестранните туристи ще нарасне значително, а приходите ще скочат от 2 на 4% от брутния вътрешен продукт.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg