EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повредата на Фалкон-а ясна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повредата на Фалкон-а ясна

mail12:27 | 01.09.2015прегледи 1161 коментарикоментари 0


Повреден заключващ механизъм на носовия колесник е причината за принудителното кацане на правителствения самолет „Фалкон“, в неделя Варна. Това установиха инженерите от Авиоотряд 28, след като в понеделник извършиха необходимите проверки и тестове на самолета. Заключението на експертите е, че най-вероятно повредата е станала във въздуха в момента на прибиране на колесника. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
От Авиоотряд 28 вече са информирали швейцарската компания и завода производител, която има договор за поддръжка и обслужване на самолета. Предстои правителственият „Фалкон“ да бъде ремонтиран и след извършването на всички необходими тестове да бъде пуснат в експлоатация.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще запознае министър-председателя със състоянието на самолета, както и ще бъде направена техническа и финансова оценка за използването му при изпълнение на държавни задачи.

 


Тагове: повреда, Фалкон
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg