EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повишен кредитен рейтинг на Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повишен кредитен рейтинг на Гърция

mail16:30 | 04.12.2013прегледи 793 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moody`s повиши кредитния рейтинг на Гърция с два пункта - от "С" до "Caa3" с прогноза "стабилна".
От Moody`s посочват "значителното укрепване на бюджета на Гърция и подобряване на икономическите прогнози в средносрочна перспектива". Отбелязва се и същественото намаление на дълга на страната. Според експерти влияние за повишаване на рейтинга е оказало и сближаването на позициите относно бюджета на Гърция за 2014 г. между Атина и международните кредитори.
Гърция разчита до януари 2014 г. всички спорни въпроси с кредиторите да бъдат окончателно изчистени. Настоящите противоречия произлизат основно от невъзможността за съгласуване на план за структурните реформи, без каквито бюджета за 2014 г. няма как да бъде структуриран заради неизпълнението на програмата за финансова помощ за бюджетния дефицит.

Атина обяви, че се нуждае от 1,3 млрд. долара, без които трудно ще може да приеме бюджета за 2014 г. Точно тази е сумата, около която се обединиха след взаимни отстъпки гръцкото правителство и международните кредитори по време на поредния тур преговори, проведени тези дни в Атина.
Анализаторите очакват Гърция да остане в рецесия и през 2014 г. - за седма поредна година, което означава, че без засилена финансова подкрепа страната няма да може да мине. /БГНЕС

 


Тагове: рейтинг, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg