EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Повече туристи през зимата очакваме

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече туристи през зимата очакваме

mail10:10 | 19.11.2014прегледи 601 коментарикоментари 0


Между 4 и 6 % увеличение на туристите през зимния сезон прогнозира пред БНР председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БРХА/ Благой Рагин. От асоциацията предлагат по 1% от приходите в туризма да отиват за вътрешна и външна реклама на страната. В замяна обещават през следващите 4 години секторът да генерира по 4% ръст. За справяне със сивата икономика от организацията настояват за многократно увеличение на глобите в туризма и отнемане на лицензите на нарушителите, а експерти от бранша да влязат като съветници на новия министър на туризма.

Туристическият бранш се готви за снежна зима с всички плюсове и минуси, идващи като резултат от обилните снеговалежи, коментира в „Добро утро, България” на Радио „Фокус” Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма. Според него в последните години в страната се наблюдава подновяване на пътната инфраструктура към основни туристически дестинации.
Драганов коментира ситуацията в един от най-посещаваните зимни курорти - Банско - и заяви, че бързо е била направена организация, така че събореният преди няколко седмици път да бъде възстановен. „Вече е излята бетонната стена. Пътят ще бъде абсолютно възстановен за сезона. По отношение на инфраструктурата вътре в Банско, която се забави, това заради големи инфраструктурни проекти. Тук трябва да добавя, че Банско завърши околовръстния си път през това лято, което е едно преимущество“, обясни Драганов. Той посочи още, че остават висящи големите проблеми, но те не са чужди на сегашното правителство, включително и на новото Министерство на туризма. „Един от проблемите е натоварена отсечка Бургас - „Слънчев бряг“ и съответно скоростният път Бургас-Варна“, допълни Драганов. Той каза още, че представителите на туристическия бранш са доволни от започната реформа в сектора от страна на министъра на туризма Николина Ангелкова. „Създаването и структурирането в рамките на Министерството на туризма на отдел, ангажиран с туристическите атракции, които са публична собственост, е едно от най-добрите решения на новия министър“, категоричен бе Румен Драганов.


Тагове: туризъм, зима
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg