EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-скъпо паркиране в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-скъпо паркиране в Пловдив

mail17:02 | 02.08.2018прегледи 856 коментарикоментари 0


Поскъпване на служебния абонамент за паркиране в Пловдив се очаква да гласуват общинските съветници от Пловдив. Точката няма да бъде подкрепена от „Съюз за Пловдив“, от където се обявиха категорично против "поредния ценови удар, подготвен от Общината в новата Наредба за местните такси и цени на услуги".

Поскъпването на т.нар. служебен абонамент ще бъде между 50 и 68 %. Така представителите на дребния бизнес ще трябва да плащат вече по 200 лева на месец вместо досегашните 120, ако търговският обект се намира в централната градска част - поскъпването е 68%. Промяната ще засегне най-сериозно офиси и магазини, които са извън синята зона, счита лидерът на партията Дани Каназирева.

Поскъпването на служебните абонаменти засяга най-много обектите в крайните квартали, извън центъра на Пловдив. За 1-ва зона цената се вдига на 150 лева на месец вместо досегашните 96, за 2-ра и 3-та зона абонаментът става 90 лева вместо досегашните 60. За 4-та зона цената скача на 60 лева месечно вместо 36.

Експертите на „Съюз за Пловдив“ прогнозират, че поредното поскъпване няма да сложи ред в паркирането и няма да осигури повече паркоместа, но може да доведе до масов отказ от тази услуга и намаляване на приходите на общината.

От партията призовават своите колеги от другите политически сили да не приемат предложеното поскъпване.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg