EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-ниски такси по разплащателни сметки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-ниски такси по разплащателни сметки

mail10:15 | 29.03.2016прегледи 860 коментарикоментари 0


Банките ще трябва да предлагат разплащателни сметки с такси, които са по-ниски от средните за пазара. Това ще стане от есента съгласно европейска директива и предложение от Министерството на финансите.

Новият вид услуга ще бъде насочена основно към хора с по-ниски доходи, обясни пред "Хоризонт" банковият експерт Тихомир Тошев, който уточни:

Ако един потребител поиска да смени банката и да прехвърли сметката си, това трябва да става без такси. И другото голяма предимство е, че се изисква БНБ да поддържа специален сайт, в който да се сравняват цените на всички банки за откриване, поддържане на сметки и основните банкови операции, които се правят с тях. Откриването на сметка струва между 5 и 10 лева, месечната такса за поддържане на сметки е между 1 и 2 лева. Цените по тях ще са малко по-ниски от тези, които сега споменах.

Тошев очаква по-голямата част от потребителите в България да продължат да използват настоящите си разплащателни сметки, тъй като таксите по тях са приемливи, а опциите - повече, а много от тях са съчетани и с друг вид банков продукт.

Кредитният пазар се раздвижва, категоричен е експертът. Нарастват и депозитите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg