EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

По-неблагоприятен бизнес климат през май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-неблагоприятен бизнес климат през май

mail10:35 | 31.05.2022прегледи 771 коментарикоментари 0


През май общият показател на бизнес климата намалява с 0,7 пункта в сравнение с април в резултат на по-неблагоприятния бизнес климат в промишлеността, строителството и търговията на дребно, съобщи Националният статистически институт.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" се понижава с 0,8 пункта, което се дължи на влошените очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

"Бизнес климатът в строителството" спада с 3,6 пункта в резултат на по-неблагоприятните очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Съставният показател "бизнес климат в търговията на дребно" намалява с 2,2 пункта, което се дължи на резервираните очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

"Бизнес климатът в сектора на услугите" нараства с 4,3 пункта в резултат на по-благоприятните оценки и очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg