EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-малко германски туристи за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-малко германски туристи за Гърция

mail18:00 | 23.05.2012прегледи 589 коментарикоментари 0


Затъналата в криза Гърция днес получи още лоши новини от Германия - две туристически агенции съобщиха, че резервациите  за Гърция са намалели с 30 процента, предаде Ройтерс. Съобщенията за неприязън и дори насилие срещу германци  заради жестоките мерки за икономии, изисквани от канцлера Ангела Меркел в замяна на финансовата помощ за Гърция, както и страхът от стачки отблъскват германците от Гърция. Втората по големина авиокомпания в Германия "Еър Берлин" и германската туристическа компания "Реве груп" съобщиха днес,  че резервациите за Гърция са намалели с 30 процента в сравнение  с миналата година.
Туризмът е жизненоважен източник на приходи за Гърция,  обхващащ около една пета от брутния вътрешен продукт. "Положението с Гърция е много лошо, точно като със  Северна Африка", каза директорът на "Еър Берлин" Хартмут Медорн. Директорът на "Реве груп" Норберт Фибиг посочи, че  германците предпочитат други дестинации като например Турция. Същото каза и директорът на германския филиал на британския  туроператор "Томас Кук", който добави, че Испания също е една от
популярните алтернативни дестинации. Други компании като концерна ТУИ АГ и авиокомпания
"Кондор", собственост на "Томас Кук", вече обявиха отстъпки за  дестинации в Гърция в опит да спрат намаляването на  резервациите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg